MultiWoman & Co. Podcast - love, life & feminine wisdom

#31 Endometriose - van pijn naar power met Irina Verwer

July 17, 2021

1 op de 8 vrouwen in Nederland heeft endometriose en krijgt veel te laat de diagnose, omdat klachten rondom de menstruatie gezien worden als iets wat er nu eenmaal bij hoort. 

Naast de fysieke klachten heeft deze aandoening echter vaak een grote impact op het (dagelijkse) leven, zoals het niet kunnen functioneren door de heftige pijnen, het effect op de vruchtbaarheid en daarmee een moeizaam traject om zwanger te raken en onbegrip vanuit de omgeving. 

In deze aflevering deelt Irina Verwer haar ervaring, maar hoor je ook dat haar zoektocht naar een verklaring haar tegelijkertijd ertoe gezet heeft om zelf alles uit te zoeken en te onderzoeken wat te maken heeft met menstruatiecycli en hormoonhuishouding. 

Verder bespreken we:

◾ wat endometriose is en wat de symptomen zijn

◾ hoe het komt dat de diagnose vaak pas heel laat gesteld wordt

◾ endometriose vanuit een "holistisch" perspectief 

◾ tips voor behandeling en healing 

◾ tips voor self-care 

Over Irina

Irina is lichaamsgericht coach, sex & relatie therapeut, yogadocent en schrijver. Zij inspireert en begeleidt mensen dichter bij zichzelf te komen, zodat ze van daaruit de verbinding met anderen aan kunnen gaan. 

Zelfzorg, intimiteit en authenticiteit zijn belangrijke thema's voor Irina. Ze is erin gedoken, heeft ze uitgeplozen, ermee gespeeld en ze steeds meer eigen gemaakt. Sinds 2005 deelt ze haar passie voor deze thema's met anderen. Eén-op-één en voor groepen. 

Daarnaast inspireert ze via haar artikelen in het Yoga Magazine, Yoga International en middels haar twee kookboeken. Irina leidt retreats over de hele wereld, geeft les aan yoga docentenopleidingen, organiseert workshops en masterclasses en geeft online lessen bij Ekhart Yoga. 

Voor contactgegevens en links naar fijne yogalessen die Irina heeft ontwikkeld voor klachten rondom endometriose, menstruatiecycli en pms, ga naar: 

https://www.multiwomanandco.claudiairagan.com/podcast/ep31-irina-verwer

Podbean App

Play this podcast on Podbean App